torstai 30. toukokuuta 2013

Metz


Tavattiin siis tänää 11.10 Hauptbahnhofilla, tai suurin osa tuli vähän myöhässä niinku aina. Puolen kahentoista aikaan otettiin juna Metziin. Matkan oli tarkotus kestää vaan vähän yli tunnin, mut sit puoles välis jouduttiin oottamaa varmaa vartti ku oli jotain probleemia...Kokonaisuudessaan matkaan meni 1,5h Mut saatiin menomatkalla sit kuitenkii onneks kirjotettuu kaks kokonaista kohtausta siihen mein käsikirjotukseen. :) Enää puuttuu muutama hassu juttu ja sit se pitää lähettää opettajalle, jonka jälkee se varmaa muuttaa taas kaiken. Päätettiin tosin, että vaikka se muuttais ni sit kun kuvataan ni tehään just niinku ite halutaan. :) Kumma homma miten innoissaa se opettaja on koko projektista...meillehän ne numerot siitä kurssista tulee.

Valmiina opastuskierrokselle...
Mut sit saavuttiin Metzin rautatieasemalle ja lähettiin kävelemää kaupunkiin päin. Ostin taas kortin ja lähetin sen Jyrille, postia on jälleen tiedossa. ;) Otettiin siitä joltain aukiolta sellane katujunan tyylinen homma, jolla tehtiin kaupunkikierros, kaikkine audio-opastuksineen päivineen. Jokainen sai siis ite valita millä kielellä opastuskierroksensa halus, mie koitin rohkeesti saksaks. ;) Yllätyin tosissaa mite nätti kaupunki se olikaa, harmi etten pystyny samalla ottamaan hyviä kuvia, mut maisemat oli tosi nätit! Sen kierroksen jälkee saatii sit joko vapaasti kierrellä keskustassa about kolme tuntia, tai mennä Centre-Pompibue-Metz museoon. Se on sama laitos, joka on Pariisissakii, niil ei vaan ollu siel tarpeeks tilaa ja kaikki varastotilat oli täynnä ni ne sit päätti perustaa yhen "sivuapteekin" Metziin. Sinne olis päässy ilmaseks, jos olis ollu alle 26-vuotias...mut kun en ollu ni jouduin maksamaan 12€. Alkuun se oli tosi outo, ensimmäisessä kerroksessa oli vaa historiallisia kuvia, lehtileikkeitä ja maalauksia, mut sit se vähän parani mitä ylempii kerroksii mentiin. Ylin kerros tosin oli TOSI outo...siel oli vaa melkei valkoseks jätettyjä seiniä, joita kait tuli kutsua taiteeksi...Ensimmäinen ajatus siihe huoneeseen astumisen jälkee oli se, että kuka oli pölliny ne taideteokset... :D Mut oli ihan kannattava reissu, oonpahan sivistäny vähä itteäni nyt tässäkii kuussa. ;)

Mut nyt täytynee lopetella ku kohta lähen käymää Cojotessa muitten kanssa ja sit jos ehkä jaksaa ni mennää karaokee. ;) En oo pitkää aikaa käynykkää...Joan koitti pakoilla kuvaa. :D


OMG!

Taidetta.

This is my last serious painting.

Taidetta.

Panorama kuvaa rautatieasemalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti