tiistai 26. maaliskuuta 2013

Tiistaina hölläillään...Nyt voi päivitys alkaa...
Eilen päätin, että tänää en herää ollenkaa...no mut tuli sit kuitenkii herättyä kympin aikoihin ku Niina soitti :) Nukuin niiiin hyvi, kiitos peiton!!! Jotenkii pelkkä peiton hommaamine tuntuu paranteneen jopa paskan patjan ;) Skypettelin vähä Tupulle ja suunnittelin menoa Stuttgarttiin pääsiäiseks, voi tosin nyt olla, et se jää vaa haaveiluasteelle kun ei oikein sovi nuo kyydit nii, et olis järkevää lähtee..

Mietin eka etten viiti paljon tehä tänää ku edelliset päivät on ollu melko hektisiä ni nyt vois vaihteeks vähän hidastaa, hetkeks vaan ;) mut sit kuitenkii jonku ajan päästä lähin metsästämää kahvia keksustasta. Samalla reissulla tuli käytyä kaupassa ja löysin vahingossa aika hyvän kaupan, jossa myytiin kaikkea mahollista aina kattiloista peittoihin ja kaikki oli halpaa. Tää kauppa tosin on joku  kategoriaa "turkkilaiskauppa", joten tuskin laatu on päätä huimaava, mutta ihan sama tässä tilanteessa, kunhan 6kk kestää, sitte saa hajota :) Ostin siis sieltä lautasen itelleni (1€) ja tosi pienen paistinpannun (4,99€). Nyt voi sit jo vähän syyä muutakii ku leipää :P

Mut eilisestä vielä...Ensikskii siitä miun puhelimesta, sehän oli sit tietenkii tosi selkee se neuvo minkä sain sähköpostitse....eli ei todellakaan ollu. Olin just kaupungilla Michellen ja Paulin kanssa (ne on molemmat tulossa syksyllä Lappeenrantaan ja Imatralle opiskelemaan) ku sain ne ohjeet sähköpostiin. En tajunnu niistä mitään, joten Paul lupas selittää o2 liikkeessä sille myyjälle tilanteen ja kysyä, jos se osais neuvoa. No se selitti periaatteessa sen saman mitä jo tiesin, ainut ongelma oli etten tienny miten ja mitä tulee tehä kun iTunes ei aina oo se selvin ohjelma.. Kuitenkii sit kotona kun yritin ni sehän oli maailman helpointa :D Onneks, problem solved ja puhelin toimii :)

Mut joo, käytiin Michellen ja Paulin kanssa kahvilla ja sitte vaa käveltiin kaupungilla ja ne näytti miulle mitä kannattaa käyä kattomassa ja missä on mitäkii liikkeitä ja baareja. Oli mukavaa :) Menin sitte kasiks sinne tapaamiseen, vaikka olis väsyttäny kauheesti. Mentiin johonkii Meksikolaiseen paikkaan sen Irkkupubin viereen. Nyt alkaa vähän jo hahmottaa miten liikkua ja missä aina millonkii on...mut viel on hakusessa :) Oli kiva ilta, istuttiin kaikki siellä varmaan joku pari tuntia ja juteltiin niitä näitä ennen kun lähettiin kävelemään kotiin. Kävelin sitte muutaman muun kanssa samaa matkaa kun yks jätkä (Andres) asuu tässä samassa talossa mut alimmassa kerroksessa. Niillä on kuulemma sohvakii! Mut puhuttaessa näistä "espanjalaisista" (siis niistä, ketkä puhuu espanjaa) ni on pakko mainita miten oon oppinu erittäin oleellisia sanoja ja lauseita jo espanjaks ;)
Esimerkiksi:
  • Cajeta (lausutaan kaheta) tarkottaa Meksikossa jotain karkkia tms ja Argentiinassa taas paskaa :P Luontevia asiayhteyksiä esim. kadulla, kun näkee koiranjätökset voi sanoa: Varo, ettet astu cajetaan! xD
  • No entiendo (tai jotenkii noin..) tarkottaa en ymmärrä. Sitä meinaan käyttää aina kun en tajuu mitä ne puhuu, eli aina ;)
Nyt kun tässä kirjottelen ja laittelen kuvia koneelle (miusta on tullu huomattavasti nopeempi tässäkii asiassa ;D) nituo naapurin tyttö kirjotti ja kyseli jotain pesukolikoita, tai merkkejä, kun sen pyykit oli eilen unohtunu koneeseen ni nyt niitä ei saanu ulos ilman sellasta merkkiä ;) Ikävä kyllä en voinu auttaa kun en ees tiiä missä se hiton pesula on, saati et miul sit olis jotain merkkejä...toivottavasti se sai ne sieltä pois. Kävi se sit tos ovellakii ja kattomassa millanen tää kämppä on...on se ihan mukavan olonen.

Otin taas, ylläri pylläri, kuvia kun kävelin keskustaa. Laittelen niitä tähän perään vaikka.Tää on ihan tossa mein talon kulmalla.
Tän kujan päässä on periaatteessa heti mein talo.
Tää taas on ton kujan toisessa päässä.


Täs on muuten kuva eilisestä Schweineohr:ista. Eiks meil oo Suomessa noita kekseinä, siis pienempinä...

Kanapee xDEi kommentteja:

Lähetä kommentti