maanantai 25. maaliskuuta 2013

Maanantaista byrokratiaa....

Huomenta, täällä ei ollu viime yönä niin kylmä kun edellisinä aamuina, tai paremminkii öinä. Heräsin seiskan jälkeen ja mutustin aamupalaa, miulla oli jopa sitä ihanaa ranskalaista juustoa (I <3 Saint Albray!!!). Menin ensimmäiseks viereiseen "halpahalliin" ja ostin peiton, sekä wc-harjan ;) Ostokset makso jotai 13€.

Heitin tavarat kotiin ja lähin tallustamaan kohti koulua, matkaa ei ollu kun 2 km, mut se tuntu pitkältä ja välillä piti oikeesti jopa epäillä omia suunnistajan taitoja kun alko seutu näyttää sen verran oudolta. No löysin perille ilman eksymisiä sun muita kommelluksia ja pääsin ilmoittautumaan koululle. Maksoin lukukausimaksun (151€), jonka ansiosta saan myöhemmin käyttää kaikkia julkisia koko Saarlandin maakunnan alueella ilmaseks. Tän jälkeen meille sanottiin (siellä oli siis kolme ranskalaista poikaa samaan aikaan ilmottautumassa), että nyt pitää mennä hakemaan jostain vakuutusyhtiöstä joku paperi, joka sitten täytyy tuoda takasin. Ei sinänsä yllättävää, että tää vakuutusyhtiö sattu olemaan ihan toisella puolella kaupunkia...no eipä siinä sitte muuta kun tallustamaan sinne, takasii koululle en enää tänää kyl lähe, se on varma! Olisin käyny ilmottautumassa myös kaupungintalolla, mutta olin tyhmänä jättäny passin kotiin...no täytyy mennä sit Haleyn kanssa vaikka keskiviikkona. Kun olin sen paperin hakenu ni menin kysymää o2:sen liikkeestä miks miun luuri ei toimi ja ne sano et pitäs toimii kyl, mut et miun luuri on luultavasti sim-korttilukittu. Eipä sit muuta kun kotia ja soittamaan dna:lle et voisko sen avata... Onneks oli mukava tyyppi langanpäässä ja lupas laittaa sähköpostiin ohjeet miten sekii tapahtuu, että saan ton toisen numeron pelittämään.

Ihmeellinen puhelinkoppi...

Sellane on ollu miun päivä tähän mennessä ja kello on täällä vasta 13.28... On sit tullu käveltyy tähän mennessä jo n. 6,5 km ja lisää on luvassa ku pitäs kohta nähä se Michelle ja sit illalla kasin aikaan mennään vissiin kaikki johonkii käymään yksillä ja tutustutaan toisiimme :)
Ainii!!! Oli ihan otettava kuva kun eihän Suomessa enää oikein käytetä puhelinkoppeja ni täällä ne on ihan yleisiä, onneks...mut mikä huvittavinta, niistä voi lähettää myös tekstiviestejä xD Kirjotin sit tänää puhelinkopista viestin Michellelle että se sopii että nähään ;) Kaikkeen sitä joutuukii :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti