keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Suomen vierailu


Kävin sitte Suomessa ;) Helppo (alku)matka ei oikein ollu...aika koville tuo näköjään otti henkisesti kun koko ajan joutu melkein pillittämään... ;) Mutta olipahan häät ja kaikki muutkii sen arvosia!

Made it to the train!!!!
Lähtö Suomeen oli siis torstaina 18.7.13 klo 3.48 ja tarkotus oli ensin mennä junalla Frankfurttiin, josta sitten vaihdoin lentokoneeseen ja sieltä Berliinin kautta Helsinkiin ja junalla taas Lappeenrantaan. Aamu alko jo niin loistavasti, että ei oikein tienny mitä uskaltaa odottaa.. Herätys oli asennettu ekana 2.15, sen jälkeen 2.30 ja viimoseks viel 3.25 muistuttamaan että nyt pitää lähteä kävelemään. Minäpä päätin nukkua pommiin ja herätä vasta 3.25. Onneks olin pakannut kaikki eväitä myöten valmiiksi...Voin kertoa että tuli juostua melkosta vauhtia sinne juna-asemalle ja mielessä kävi jo monen monta ajatusta siitä, että taksi pitäs ottaa alle, jos oikein huonosti käy...Kalliiks olis tullu, onneks ei tarvittu taksia ;D Kerkesin siis junaan, ennätin jopa käyä vessassa laittamassa hiukset kiinni ja sit vielä tarkistin, että olin oikeessa junassa :) Tulipahan herättyä, mutta koskaan en enää toivo tollasta lähtöä itelleni, enkä muillekkaan. No luin siinä sitten markkinointia suurimman osan matkaa kentälle asti...siellä sitten check-in:iä ettiessä isompi laukku päätti ottaa ja hajota...Ei onneks mitään sen vakavampaa ku et se vetokahva meni rikki kun siitä jotenkii lähti yks ruuvi johonkii... Mietin siinä että mitä vielä...?! Hyvin alko matka, mut johan tuo laukku oli miuta reilut 5 vuotta palvellukkii. :D Frankfurtissa ne siinä turvatarkastuksessa otti miun käsimatkatavaralaukun syrjään ja halusvat et avaan sen ja näytän mitä epäilyttävää siel oli...hajukynttilä oli se mikä niitä kiinnosti. Sit se mies vielä anto sen sille sen naispuoliselle työkaverille sen haisteltavaks ja kysyin sit et oliks ees hyvän tuoksunen... ;) Kuulemma menetteli. :P

Hinnat kohillaan.
Pääsin koneeseen, eikä se edes tippunu eikä muutakaan, lensin Berliiniin ja yllätyksekseni vaihto meni niin sutjakkaasti että melkein aloin tykkäämään niitten lentokentästä. :) Ei tarvinnu mennä ees uudestaan turvatarkastuksesta! Pääsin toiseenkii koneeseen ja sillä nätisti Helsinkiin. Sieltä sitte sain melko nopeesti ja vaivattomasti bussin Tikkurilaan. Siihen kyytiin tuli sitte joku nainen lapsensa kanssa ja tää poikahan alko heti sit juttelemaa ja kyselemää mistä mie tuun ja mihin meen...Oltiin molemmat kuulemma menossa luna-asemalle. ;) Oli kiva huomata, että tää poika ei kutsunu miuta tädiks vaan tytöks :D Tuli hyvä mieli! Pääsin kun pääsinkii lunalla sitte kotia ja Jenni, Anna ja Jyri oli miuta vastassa autolla ja saatiin sitte laukut nätisti autoon...Huomenna on varmaan uuden laukun metsästystä tiedossa. Melkein suoraan lähettiin siitä sitten vaatteiden vaihdon jälkeen kirkkoon Elinan ja Tonin häiden kenraaliharjotuksiin kun Jenni ja Anna laulaa siel kirkossa ja mie meinasin mennä ihan vaan yllätykseks... :) Siellähän sitä sit piti ekaa kertaa itkee ku Elinakii alotti :) Kuunneltiin laulua ja "ulvottiin" molemmat. :D Oli se siis oikeesti ihan nätisti laulettu, et ei sen takii itketty. ;)

No siinähän se "loma" kotona menikii melkosen äkkiä, perjantaina tavaroiden roudaamista (omia sekä porukoiden) ja lauantaina oli ne kauan odotetut häät. Seremonia oli ihana ja hääpari oli komia. :) Oli tosi kiva pitkästä aikaa nähä tuttuja ja juhlia muun muassa Miian kanssa. Ilta venähti melko pitkäks, mut eipä sen väliä kun seuraavana aamuna sai nukkua vähän pitempään. Pikanen käynti porukoilla vielä sunnuntaina ja sit illalla Tarja tuli käväsemää kahvilla. Oli hauskaa eikä ois millään malttanu käyä nukkumaan ku ties et aamulla taas aikastee ylös ja koko päivän oli tiedossa matkustamista... :/ Tällä kertaa en sentään nukkunu pommiin, siitä piti myös Tupu huolen :D Ei muuta kun junalle aamupalan jälkeen...Venailtiin Rauhassa kun juna oli taas ylläri ylläri myöhässä, tällä kertaa tosin vaan alle 10 minuuttia. Pääsin perille ja Tikkurilasta bussi lentokentälle. Sattumalta samat kaks naista samasta junasta (istuin niistä toisen paikalla, kun joku oli vallannut miun paikan...) tuli kentälle myös ja vielä samalle Berliinin lennolle. :) Siinä sit välillä vaihettiin muutamat sanat kun jonotettiin check-iniin. Pääsin hyvin Berliiniin asti, tosin tää lento oli ehkä kaikista kamalin ikinä. Koko kone heilu ja rytis ku mikäkii varmaa ainaki ensimmäisen 45 minuuttia eikä ihmiset saanu mennä vessaan....sit viimein ku lupa saatiin ni kaikki alko ramppaamaan ihan urakalla sitä wc:n ja oman paikan väliä. Ikinä ei oo niin monella ollu hätä samalla lennolla! Sitä paitsi se lento oli puol tuntia myöhässä, tosin onneks tällä kertaa sillä ei ollu mitään merkitystä miun suunnitelmiin, olipahan puol tuntia vähemmän ootettavaa seuraavassa paikassa. ;)


Berliinissä sitte ei ollu paniikkia ku oli liikaa aikaa, 5 tuntia ennen seuraavan lennon lähtöä. Menin eka vähän kiertelemää kauppoja ja sit Starbucksiin kahville....tein sotasuunnitelmat koko odotteluajalle ja sit lähin toteuttamaan niitä. Ei muuta kun turvatarkastuksen läpi toiselle puolelle, missä ei ollu sit yhtikäs mitään enää...ok, kallista limpparia, jopa 1€ kalliimpaa kun toisella puolella... Koitin lukea markkinointia mut jotenkii ei kauheesti napannu ja sit vaan häröilin ja soitin Sallalle. Melko nopeesti se aika sit kuitenkii meni ja päästiin vihdoin ja viimein koneeseen, joka oli onneks ajoissa, tällä kertaa miulla oli melko kiire. Olin fiksuna tyttönä varannu jo junalipun Frankfurtista Saarbrückeniin ja siinä oli lennon laskeuduttua vaan 30 minuuttia aikaa keretä siihen... Vähän jänskätti et miten käy laukun saamisen kanssa ja sit kun se kenttä on niin hiikatin iso, et kerkeenkö sillä bussilla siihen oikeeseen terminaaliin ennen sen junan lähtöä..tietenkii mie olin laskeutunu siihen "väärään" terminaaliin. :) Onneks kaikki meni just niinku suunnitelmissa ja laukku oli melkein heti siinä kun tulin koneesta ulos (ikinä ei o tullu niin nopeesti), löysin sen terminaalien välissä liikennöivän shuttle bussin helposti ja kerkesin jopa käydä vessassa ennen junan tuloa. Sehän oli sit ihan täynnä....onneks löyty yks paikka mihi pääsin istumaa, ettei nyt ihan montaa tuntia joutunu seisomaa. Kyl tuntu et oli hieman pitkä päivä, luojan kiitos ennätin siihen junaan...silläkii olin vasta 1.11 perillä. Just puol tuntia ennen päätepysäkkiä, eli meitä, nukahin ja sit inhotti nousta ja kävellä kotii... Ei muuta kun pötkölleen ja taju pois. Matkustamine on rankkaa! :)Nää oli astianpesusieniä. :DTääkii oli ihan idea! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti