perjantai 12. heinäkuuta 2013

28.6.13: A day trip to Homburg

Juu, en oo varma ollenkaa oonko sanonu et meil oli yhellä Reiseveranstaltung kurssilla projektina suunnitella ja järjestää päivämatka meille kansainvälisille opiskelijoille. Saatiin ite suunnitella kohde, ohjelma ja aikataulu. Ei ollu ihan helppoo kun meitä oli siinä ryhmässä 8 eukkoa suunnittelemassa yhtä reissua...voitte varmaan kuvitella miten mielipiteet ei aina menny yksiin ja vaikka kuinka oli sovittu, että keskustelukieli ryhmän sisällä on englanti johtuen siitä, että Hailey ei ymmärrä saksaa niin niin monta kertaa jouduin huomauttamaan asiasta... No mut onneks nyt kuitenkin vihdoin ja viimein se koko homma on päätetty kunniallisesti tänään olleeseen vajaan tunnin kestäneeseen power point esitykseen (joka pidettiin kahdella kielellä....). 

En oo ite kuvassa kun otin tän... :/
Kaikista pikku ongelmista huolimatta kyseinen reissu ja päivä meni yllättävän hyvin, olin itekkii jopa hieman positiivisesti yllättyny. :) Tavattiin siis sillon perjantai "aamuna" 11.45 mein ryhmän kanssa Rautatieasemalla. Oltiin sanottu kaikille osallistujille (joita oli jopa 23!!), että paikalla piti olla 12.10, koska juna lähti 13.00 ja normisti joku oli aina myöhässä. Kaikki tuli kuitenkii jotenkii nii aikastee, et jouduttiin sit oottelemaa hetki ennen kun juna lähti, mut mielummi niin päin ku nii, et ois myöhästytty kaikki. ;) Päästii sit hyvi perille ja käveltii Homburgin "läpi" (se on ihan älyttömän pien paikka, mut nätti) Karlsberg oluen panimolle. Siellä sitte kierrettiin muutama tunti ja porukka alko vähän tylsistyä kun koko homma oli saksaks ja rehellisesti sanottuna ei ne saksalaisetkaan koko ajan tajunnu mistä puhuttiin. :D Kerrankii miulla oli fiksu olo, olin onneks käyny kurssin oluista sun muista molemmilla kielillä (englanti ja saksa) ja tajusin mitä se ukko puhu... Mut kaikki oli sit kuitenkii kierroksen lopussa niin ilosia kun saatiin "maistella" sen panimon tuotteita. Jokainen sai tilata maksimissaan kaks olutta, tai mitä ikinä nyt haluskaan juoda. Ite otin kaks sellasta isoa tislaamatonta Hefe Weizenia...toisen jälkee alko tuntumaa et meinas tulla hiprakka...ja miun veto-osuus oli viel edessä. ;)

Siinä on miun Weizen <3
Käveltiin siitä panimolta sitte "keskuspuistoon". Se oli siinä ihan vieressä ja siellä olikii jo Schwenker (tuo Saarlandin lahja ihmisille...) ja katokset ruokailulle valmiina. Ennen ruokaa oli kuitenkii aika vetää mein aktiviteetit... Vähän jänskätti et miten porukka suostuu tekemää ja onks niillä sit ees hauskaa. Ensimmäisenä oli nopee juoksuhomma...ensin piti pyörii kymmenen kertaa kepin ympäri ja sit lähtee juoksemaan kohti "esteitä"...nopein joukkue voitti. Näitä kaikkia aktiviteettejä varten porukka siis oli jaettu neljään eri ryhmään ja nimensä mukaisesti (meiän motto oli "meet the locals") jokaisessa tiimissä oli vähintään yks ns. paikallinen. Tuli vähän ropleemia joukkueiden muodostamisessa kun extemporee kuultiin, että kolme amerikkalaista vaihto-opiskelijaa tulis myös mukaan...no onneks sitte se opettaja suostu olemaan yhdessä joukkueessa ja saatiin joukkueet tasalukuisiks. :) Seuraava peli oli Human knot, eli ihmissolmu...Porukat oli ihan mukana, tosin häviäjä tiimi sitte tietenkii alko valittaa kun eivät ite ensin tajunneet koko homman nimeä...päätettiin sitte antaa niille, ja tietty kaikille muillekkii, toinen mahollisuus. Sitte alettiin sitä peliä, missä huudellaan sanoja ja kaikkien tulis tuoda se tavara, joka mainitaa, mahollisimman nopeesti sille pelin vetäjälle, eli miulle tässä tapauksessa. Nopein joukkue sai pisteen... Tää meni kanssa tosi hyvin...vähän välillä jopa pelotti kun porukka rynni kohti aivan täyttä vauhtia. :D

Sitte kun tää peli oli saatu päätökseen ni mentiin oottamaan ruokaa, sillä aikaa kun grillaajat valmisti pihvejä sun muita ni myö jaettiin vielä logo quiss ja sitte kun se oli tehty ni sellanen kysely jossa kaikki kysymykset koski Saarlandin aluetta, ja oli saksaks. ;) Näitten kaikkien jälkee myö sitte laskettiin kaikkien joukkueiden pisteet yhtee ja ootettiin, että porukka oli syöny ennen kun kerrottiin tulokset ja jaettiin voittajalle palkinto (Haribo karkkeja ;D). Ei myö sit viititty jättää muita joukkueita ilman palkintoa ni annettiin niillekkii vähän hyvitykseks siitä että ne osallistu hyvin. :D Siinä se miun ja Haileyn osa sit olikii ja seuraavaks syömisen jälkeen lähettiin takas junalle päin. Kun päästiin takas Saarbrückeen ni tarkotus oli alun perin mennä suoraan Altstadfesteille, mut porukka oli vähän väsynyttä ja itekkii haluttiin vaihtaa vaatetta ennen sinne menoa ni päätettiin että tavataan myöhemmin sitte niitten kanssa, jotka haluaa tulla. 

Alfonso ja hevonen.
Tuli sinne sitte about kymmenen vaikkakaan ei enää siinä vaiheessa kuljettu mitenkään ryhmässä, juteltiin aina kun tavattiin. ;) Se ilta oli kyl jotenkii tosi outo. Joku ranskalaine jamppa tarjos miulle neljä jägeriä ja sit se alko selittää miten se rakastaa miuta. xD Tais se jossain vaiheessa kosiakkii, mut sit se muuttu nii raivostuttavaks takiaiseks et oli pakko antaa varotus, että pysys kaukana... Mentii sit pitkästä aikaa ihan yökerhoon saakka. Tällä kertaa nro 1:een. Oli kieltämättä ihan jees paikka, vähän sellane liian "hieno" ja kallis, mut musiikki oli miusta hyvää :) Pitkäkshän se venähti, mut oli meillä hauskaakii!! :DPanimolta.

Ehkä maailman paras rekkari. xD


Jamie, minä, Miriam, Anne, Hannah (takarivi vasemmalta oikeelle) eturivi sama suunta: Hailey, Julia P ja Julia U.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti